Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O blbcích a kuřácích

V každé společnosti je určité procento blbců a určité procento kuřáků. Protože většina inteligentních lidí již přestala kouřit, je snadno odvoditelné, že i u té většiny nekuřáků bude i to větší procento blbců. Z celku. 

A o celek jde. To je matematika, nikoliv můj názor. Někdo by řekl, že je to fakt. 

Nejhorší je ovšem kombinace blbec-kuřák. Ten si snadno zakouří tam, kde je to vysloveně zakázáno, jako například v letadle, na autobusové zastávce, ve výtahu, u plynového kotle.

Je to blbec, nedivte se. Kdysi se kouřilo i na operačních sálech, ale to se již neděje. Zaplať pán Bůh. Je zde poměrně velké procento dodnes kouřících lékařů. Potkáte je zanedlouho před nemocnicí a pokud kouříte budete mít možnost s nimi probrat cokoli. Což bylo dosud těžko možné, zakouřit si s lékařem.

Ovšem ani inteligent nekuřák nezůstává pozadu a často se projevuje nepředvídatelně blbě a chodí do kuřáckých prostor určených pro kuřáky, aby zde nasál, a později si stěžuje, že smrdí. Nedivte se mu, zdá se mu nelogické sem nechodit. Své blbství zastírá, chce vonět a jestli někdy oslavně vykouří doutník, není to přeci často a doutník nesmrdí, ale voní.

A právě tato většina, smrdících blbých nekuřáků hlasitě podporuje úplný zákaz kouření a to v podstatě všude. Považují vše za svůj prostor, je to zdravé, moderní, trendy a udělalo to osmnáct států v Evropě. Je jich většina.

A tak budeme mít, pokud to náš zdravý nemocný kouřící prezident schválí, od června jiný svět. Svět ,který jsme dosud nepoznali. Uvidíte velké množství kouřících lidí. Nevěřili byste, kdo všechno kouří. Tito nešťastníci nebudou mít kde kouřit a stejně jako v Bruselu, Los Angeles budou všude kolem vás. Viděl jsem matku v Bruselu, jak jede na kole, veze dítě na štangli a kouří. Policistu. Mnoho barmanů, číšníků, učitelů, pilotů jak s chutí kouří venku. Tedy mimo budovu, která je živí a oni stojí nedaleko. Samozřejmě, dá se kouřit tajně, v budově, ale to musíte být prezident, majitel, zloděj nebo kotelník.

Naše společnost se tím rozhodně zlepší a konečně opět spojí. Na hromady nedopalků si zvyknete, přestanete se divit a přestane vás to zajímat. Vše časem pomine a obrátíme se k lepším zítřkům.

Zákaz, tedy celoplošný zákaz pro všechny jako je tento, se vám zdá možná trochu zvláštní ale i to se vám časem přestane zdát zvláštní.

A tak i Zákaz vstupu do lesa, který bude následovat, vás z počátku pobouří. Rozhodně nebude hned vykonán, ale za pár let, tak pět let, budou oblasti lesa, kam nebudete moci vstoupit. Nejdříve to budou malé plochy, ale do deseti let bude vše jinak. K vodním zdrojům pitné vody, kde je vstup zakázán, se připojí lesy, louky, krajina. Společnosti, které vyrábí ploty, prudce zvýší výrobu. Půjde o jednoduchá oka s lanky a tyčemi, vlastně stejnými jako používají rančeři v Jihoafrické republice na oplocení rančů a zvěře. Z počátku půjde o pár set kilometrů lesů, ale jak bude klesat nákladovost na výrobu plotů a s tím i spojená konkurence a pokles ceny za metr plotu, bude postupně obehnáno ploty v podstatě celé lesní hospodářství, louky, pastviny a krajina tak, jak ji znáte dosud kolem sebe. Z počátku půjde o kvalitní české ploty, ale protože se bude muset zaplotovat všechno, budou časem nahrazeny velmi levnými ploty z Číny. Někde už to začalo a podél silnice první ploty vidíte. To nejsou začátky, to jsou konce budoucích uzavřených ploch. A není to kvůli ochraně zvěře ale kvůli vaší ochraně. Les je nebezpečný. Může zde hořet, něco na vás spadnout nebo můžete být napaden klíštětem. A tak bude vyrobeno tisíce cedulí s nápisem: Zákaz vstupu, les.

Samozřejmě do lesa budete moci. Zaparkujete u Lesní brány, legitimujete se, zaplatíte zálohu za pobyt v lese a hurá na houby. Ty vám pak budou zváženy ve vážnici hub a ostružin. Vznikne tím značné množství pracovních sil jako hlídači lesa, parkovišť, lesní policie, lesní lékař, znalec hub a podobně. A protože, tuto práci budete vykonávat vy nebo vaši příbuzní, zvyknete si a přestane se vám to zdát podivné. Stanete se státními zaměstnanci, protože státní zaměstnanec je nejjistější povolání, tak jako se to povedlo v Německu ve třicátých letech. Být živnostníkem bude nemoderní a živnostník bude podivín a blázen.

Bude následovat zdražení vody. Testy na lidech, tedy co si o tom lidé myslí, právě probíhají. Voda není pro každého a kdo se domnívá sluníčkářsky že na ni mají všichni právo, se mýlí. Ne. Voda je již dnes v restauraci drahá, dražší než pivo. Voda z kohoutku je dnes již úspěšně zakázána podávat zdarma. Pokud do lepších restaurací nechodíte, řeknu vám, že běžně stojí dnes džbán vodovodní vody s kůrkou citronu padesát korun. No, někde čtyřicet pět korun. Divíte se? Nedivte se. Zvyknete si.

Možná se vám to zdá jako scifi a nepěkné, ale to, co se vám zdá dnes nepěkné bude pro vás časem pěkné. Již dnes někteří volají, že chtějí diktaturu, že nechtějí smrdět a že chtějí pořádek. Rozhodně to dnes není o potlačování svobod a upevnění státní moci, kterou představují úředníci a zákonodárci hulící někde na balkóně parlamentu. Ne. To vše bude uděláno pro vaše dobro, pro vaše zdraví, pro pořádek. Zvyknete si na zavřený hospody, zavřený lesy, zavřenou vodu a hubu. Pořádek musí být. I blbci časem vymizí na obou stranách a vše bude spojené.

Nejsem nejchytřejší člověk v obci a tak nevím, co bude všechno zakázáno, ale rozhodně nebude nic povoleno. Ale nebojte se. Vše zakázáno nebude. Třeba Komunistická strana nikdy zakázána nebude. Tedy vše všem. Ani bordely za hranicema ani herny. Ani Karel Kryl už nebude nikdy zakázaný. Již dnes mnozí pracují na tom aby se stal mainstreamem a vlastně takovou pop vzpomínkou.  Nemáme žádné hrdiny.

Ale potřebujeme je? Není lepší nekouřit? Zvoním na zvonec. Pohádky je konec. Dobrou noc. Děti.

Zvyknete si.

(Možná se vám to zdá všechno splácaný a že to spolu nesouvisí. Pořád se mi to honí hlavou. Nemám horečku? Musím si vzít teploměr. Ale neni zakázaný? Ten s tou rtutí)?

 

 

 

Autor: Karel Pazderka | úterý 13.12.2016 12:17 | karma článku: 40,63 | přečteno: 3173x
  • Další články autora

Karel Pazderka

Reakční doby

Přijedu autem před dům. Jsem doma. Zastavím a zatáhnu ruční brdu. Podívám se vlevo a vidím Mouru jak se protáhla pod vraty sousedova domu a běží přes silnici ke mně. Zezadu mě míjí auto. Moura běží pod auto, auto jede na ní.

17.2.2024 v 21:07 | Karma: 19,25 | Přečteno: 428x | Diskuse| Společnost

Karel Pazderka

Recept

Moje máma dokázala i několik hodin dělat něco v kuchyni. Když jsem se jí zeptal, co tam pořád dělá odpověděla: „No co myslíš, co asi dělám?“ A dala si ruce v bok.

21.2.2023 v 15:07 | Karma: 23,03 | Přečteno: 664x | Diskuse| Společnost

Karel Pazderka

Živly

Na Silvestra v roce 1978 v podvečer jsem se vypravil na cestu. Šel jsem pěšky po kladenském sídlišti z ulice Maďarská kolem úpravny vody přes ulici Unhošťskou, minul jsem dům u Vraha, prošel zadem kolem Flory

23.12.2022 v 0:22 | Karma: 23,20 | Přečteno: 690x | Diskuse| Společnost

Karel Pazderka

Samoty

Je to asi peˇt let. Ta ́bor skoncˇil, deˇti odjely domu°. Vsˇichni odjeli. Zu°stal jsem v u ́doli ́ sa ́m. Meˇl jsem týden hli ́dat pra ́zdny ́ ta ́bor, ukli ́zet a balit veˇci. Prˇipravovat na boura ́ni ́. Jediny ́m spolecˇni ́kem my ...

21.3.2021 v 19:35 | Karma: 17,11 | Přečteno: 565x | Diskuse| Společnost

Karel Pazderka

Maximus a Decimus Brutus na TV Prima.

Včerejší zápas Maxima a Decima Bruta v Karlínské aréně přivedl k televizním obrazovkám tisíce příznivců tohoto skutečného sportu. Původně jsem si myslel, že oba gladiátoři budou samostatně odděleni ve vysokých klecích, kam jim

24.1.2018 v 8:30 | Karma: 37,84 | Přečteno: 5347x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  15:46

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  15:41

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51,  aktualizováno  15:21

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 19,25
  • Průměrná čtenost 1736x
Kladeňák.

Seznam rubrik